Trump’a kızan büyükelçi istifa etti

Trump’a kızan büyükelçi istifa etti

Feeley’in istifası, ABD Başkanı Trump’ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkeleri için ‘bok çukuru’ ifadesini kullandığının öğrenilmesinin ardından geldi.

ABD'nin Panama Büyükelçisi John Feeley, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler için kullandığı "bok çukuru ülkelerden geliyorlar" ifadesi üzerine istifa etti.

AA'nın Amerikan basınında yer alan bilgilere dayandırdığı habere göre, Feeley, ABD Dışişleri Bakanlığına sunduğu istifa mektubunda, bundan böyle ilkeleri gereği Trump yönetimine hizmet edemeyeceğini belirtti.

Feeley'in mektubunda, "Bir takım politikalara katılmasam bile başkana ve yönetimine, apolitik bir üslup içinde bağlılıkla hizmet edeceğine dair bir yemini imzaladığını, eğitimcilerinin bunu yapamayacağına kanaat getirirse onuruna yakışanın istifa etmek olacağını açıkça dile getirdiğini, bunun zamanının geldiğini" yazdığı ifade edildi.

Bakanlık, Feeley'in görevden ayrılacağını doğrularken, "9 Mart itibarıyla şahsi nedenlerle emekliye ayrılmaya" karar verdiğini bildirdi.

Trump’ın Oval Ofis’te mültecilerle ilgili toplantıda Kongre üyelerine “Bu bok çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?” dediği öne sürülmüştü

Trump ise üslubunun sert olduğunu ancak bu ifadeyi kullanmadığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.