ABD yönetimi Apple konusunda devreye girdi

ABD yönetimi Apple konusunda devreye girdi

Eski iPhone’ların yavaşlatılması konusunda şimdi de ABD hükümeti harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde DGCCRF’nin planlı eskitme yapma ve müşterileri aldatma iddialarına ilişkin Fransa’yı kapsayan bir soruşturma açmasının ardından ABD hükümet yetkilileri de harekete geçti.

Applefoni'nin haberine göre, Ticaret Komitesi Başkanı Senatör John Thune’un Apple CEO’su Tim Cook’a şirketin eski iPhone’larda işlemci performansını düşürmeye nasıl karar verdiklerini sorduğu bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Thune’un mektubun bir kopyası The Wall Street Journal tarafından paylaşıldı. Tim Cook’a gönderilen mektupta Thune, Apple’ın işlemci performansı ile ilgili müşteri şikayetlerini nasıl takip ettiğini sorduğu görülüyor.

Mektupta Thune, Apple’ın pil sağlığı bozulan iPhone’ların performansının düşürülmesi sonrası indirimli pil değişim programının indirimli olmasını eleştiren müşterilerin sayısının bir hayli fazla olduğu ve pil değişimin ücretsiz olması gerektiğine vurgu yapılıyor.

İlk olarak iOS 10.2.1 ile kullanıma sunulan ve iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, 6s Plus, iPhone 5s ve SE’yi kapsayan güç yönetim özelliğinin son olarak iOS 11.2 ile de iPhone 7 ve 7 Plus için de kullanıma sunulduğu ortaya çıkmıştı. Kullanıcılarına bu özellikle ilgili şeffaf olmamasından dolayı eleştirilen Apple, bundan dolayı müşterilerinden özür diledi, indirimli pil programını başlattı ve gelecekte daha şeffaf davranacağını söyledi. Görülen o ki şirket her ne yaparsa yapsın eleştirilerin, davaların ve soruşturmaların önüne geçemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.