IŞİD: 'Afganistan'da 1 ABD askeri öldürdük'

IŞİD: 'Afganistan'da 1 ABD askeri öldürdük'

IŞİD, Afganistan'ın doğusunda yaşanan çatışmalarda ABD ordu mensubu bir askerin öldürüldüğünü öne sürdü.

IŞİD, Afganistan'ın doğusunda yaşanan çatışmalarda ABD ordu mensubu bir askerin öldürüldüğünü öne sürdü.


IŞİD'e bağlı "Amak Ajansı" tarafından servis edilen bilgiye göre, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinin Deh Bala ilçesinde yaşanan çatışmalarda 1 ABD ordusu personeli öldü. Aynı açıklamada, yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden de 7 kişinin yaralandığı belirtildi.


Örgüte bağlı ajans üzerinden yapılan açıklamada, ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin Deh Bala ilçesinde iki köye baskın düzenlediği ve düzenlenen baskında IŞİD üyeleriyle çatışmaların yaşandığı ifade edildi. 


Bir süre devam eden çatışmaların ardından ABD öncülüğündeki güçlerin saldırısının başarısız olduğu bilgisi kaydedildi.

Deh Bala ilçesi konumu:

 


IŞİD'in varlık gösterdiği Nangarhar iline yönelik ABD ve yerli güçler tarafından belli aralıklarla askeri operasyonlar gerçekleştiriliyor.


Öte yandan geçtiğimiz 2 Ocak tarihinde Afganistan'daki ABD güçleri tarafından yapılan açıklamada, Nangarhar ilinin Açin ilçesinde yaşanan çatışmalarda 1 ABD askerinin öldüğü diğer 4'ünün yaralandığı belirtilmişti.


Açin ilçesi IŞİD'in Nangarhar ilindeki merkezi olarak biliniyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.