Türkiye savunma sanayii 'millileşme' atılımını sürdürüyor

Türkiye savunma sanayii 'millileşme' atılımını sürdürüyor

Türkiye'de silah sistemleri ile ilgili üretimlere devam ediliyor.

Türkiye'nin milli olarak üretmek istediği savunma projelerinin öncüsü ASELSAN’ın, yurt dışından ithal ettiği uzaktan komutalı silah sistemlerinin hedefi bulmasını sağlayan boresight (nişangah kalibrasyon adaptörü) yerli olarak üretilmeye başlandı.

1994'ten beri Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren yerli bir firma tarafından üretilmeye başlandığı öğrenilen ürün 15 ülkede kullanılıyor.

"Uzaktan Komutalı Silah Sistemi" ailesinin hedefi bulmasında kritik öneme sahip bu ürün askeri personelin zırhlı araç içinden çıkmadan kuledeki silah sistemini kullanmasına olanak sağlıyor.

Ürün üzerinde çalışma yapan yerli şirketin yöneticisi Fatih Yağlı bu adaptörün yurt dışına göre daha uygun maliyetle çok daha fonksiyonel ve uzun ömürlü olacak şekilde üretildiğini söyledi.

Türkiye savunma sanayisinin geldiği aşamayı değerlendiren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise "15 yıl önce Türkiye, bu silah sistemleri ve mühimmatlarının tamamına yakınını yurt dışından almak zorunda kalıyordu. Bugün kendimiz üretiyoruz. 15 yıl önce sadece yüzde 18 civarında olan yerlilik oranı, bugün yüzde 70'e yaklaşmıştır." açıklamasında bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.