Taliban Kunduz'daki özel kuvvetlerini tanıtttı

Taliban Kunduz'daki özel kuvvetlerini tanıtttı

Kunduz ilinde Taliban savaşçılarının eğitim görüntülerinin yer aldığı bir video servis edildi.

Kunduz ilinde Taliban savaşçılarının eğitim görüntülerinin yer aldığı bir video Taliban kaynakları tarafından servis edildi.


Taliban'ın ülkenin kuzeyinde bulunan Kunduz ilindeki "Ebu Bekir Sıddık" isimli eğitim kampının görüntüleri hareketin sosyal medya ağları üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.


Yaklaşık 20 dakikalık videoda Taliban savaşçılarının eğitim kampındaki eğitim görüntüleri yer aldı. Kampta yetişen savaşçıların Taliban'ın özel operasyonlarını yürüten bir birliğe dahil olduğu ifade edildi.




Taliban savaşçılarının hafif birtakım silahlarla yaptıkları eğitimlerin yanında, askeri araçlar ve kamuflaj giyimli savaşçıların verdikleri pozlar, uzmanlar tarafından ABD'ye karşı bir 'gövde gösterisi' olarak değerlendirildi.




Videoda görüntülenen askeri araçların tamamının Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirilen "Ranger" tipi pickuplar olduğu görülüyor.




Taliban kaynakları tarafından yayınlanan videoda ayrıca gece yapılan bir baskın eğitiminin de görüntüleri yer almakta.




"En üst seviye askeri eğitim"

Taliban'ın Kunduz ilindeki idari heyetinden olduğu belirtilen "Molla Abdusselam" tarafından videonun sonunda yapılan açıklamalarda, Taliban savaşçılarının bölge şartlarında en üst seviye askeri eğitimi aldıkları ifade ediliyor.




Bölgedeki askeri operasyonların aralıksız devam ettiğini söyleyen Molla Abdusselam, Taliban savaşçılarının büyük bir özgüven içinde hedeflerine doğru ilerlediğini ileri sürüyor.


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.