ABD'de 'yanlış füze alarmı' veren memur hakkında karar verildi

ABD'de 'yanlış füze alarmı' veren memur hakkında karar verildi

Hawaii'de bastığı yanlış düğme sonucunda halka 'füze tehdidi alarmı' mesajı gönderilmesine neden olan memur görevden ayrıldı.

ABD'nin Hawaii eyaletinde halka yanlışlıkla balistik füze tehdidi olduğuna dair acil durum mesajı gönderen memur kovuldu.

Halka gönderilen mesajda, "Hawaii balistik füze tehdidi altında. Acilen sığınak bulun. Bu bir tatbikat değildir" ifadeleri yer alıyordu. 38 dakika boyunca düzeltilmeyen hatanın mesai değişimi sırasında bir memurun yanlış düğmeye basması sonucu yaşandığı belirtilmişti.

Hawaii Valisi David Ige olaydan 2 dakika sonra kendisine haber verildiğini ancak Twitter şifresini unuttuğu için halka bu bilgiyi ulaştıramadığını itiraf etmişti.

Görevden alınan memurun yanı sıra Hawaii Acil Durum Yönetimi Dairesi Başkanı Vern Miyagi ve kurumun üst düzey yöneticisi Toby Clairmont da istifa etti. Görevden alınan memurun ismi ise açıklanmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.