Türkiye'den NBC News'e İhtar

Türkiye'den NBC News'e İhtar

Washington Büyükelçiliği, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik haberleri nedeniyle ikinci kez sert bir mektup gönderdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya kaçtığı haberini yapan ABD'li haber kanalı NBC News'ten özür dilemesi için baskılarını sürdürüyor.

Sabah'ın haberine göre; NBC News darbe gecesi Erdoğan Marmaris'tan ayrıldıktan sonra yayınladığı haberinde, Cumhurbaşkanı'nın uçağının İstanbul'a inmesine izin verilmediğini ve bu yüzden Erdoğan'ın Almanya'ya sığınma için başvurduğunu öne sürmüştü. Kanal haberine kaynak olarak ismi verilmeyen "üst düzey ABD askeri yetkilisi"ni göstermişti.

Washington Büyükelçiliği tarafından yazılan mektupta, NBC News'in yanlış haberinin oldukça sorumsuz olduğu, halihazırda o gece yüksek olan dezenformasyonu artırdığım belirtilmişti. Haberi ilk kez kamuoyuna duyuran kanalın prodüktörü Kyle Griffin'e de yönelik yazılmış metinde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığıyla ilişkili olan bu hassas bilgi oldukça profesyonel olmayan bir şekilde kullanılmış ve kaynağın doğruluğu düzgünce kontrol edilmemiştir. NBC bu yanlış haberini çekmiş fakat hatasını açıklamamıştır. Türkiye olarak NBC News ve Bay Griffin'den bu sorumsuzca iş dolayısıyla resmi olarak özür dilemesini istiyoruz" denmişti.

Büyükelçilik 3 gündür bu mektuba yanıt yazmayan NBC News ve yapımcısı Kyle Griffin'e bir mektup daha gönderdi. Mektupta NBC News'in sorumsuz ve kabul edilemez gazeteciliği nedeniyle derhal özür dilemesi istendi. Kanalın mesnetsiz iddialarının halen internet üzerinden erişilebildiğini belirten Büyükelçilik, "sizden hemen bir açıklama yayınlamanızı bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.