'Cübbeli Ahmed' Nureddin Yıldız'a karşı el yükseltti: Beni Allah yönlendiriyor

'Cübbeli Ahmed' Nureddin Yıldız'a karşı el yükseltti: Beni Allah yönlendiriyor

Kamuoyunca Cübbeli Ahmed Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, bir süredir eleştirdiği Nureddin Yıldız'a karşı ilginç bir söylemde bulundu.

Kamuoyu tarafından 'Cübbeli Ahmed Hoca' olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü bir süredir konuşmalarında ve sohbetlerinde eleştirdiği Nureddin Yıldız'a  yönelttiği eleştirilerinde el yükseltti.


Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği "Şifa-i Şerif" dersinde  karşısındaki cemaate karşı konuşan ve yakın bir zamanda Nuredin Yıldız'a yönelik sözleri nedeniyle eleştiriler alan 'Cübbeli Ahmed' konuya dair ilgi çeken açıklamalarda bulundu.

'Yerli ve milli' suçlaması

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya vasıtasıyla Nureddin Yıldız'ı diline dolayan ve onu özellikle Afrin operasyonuna destek olmamakla ve yerli ve milli olmamakla suçlayan 'Cübbeli Ahmed', bu sohbette suçlamalarına ilginç bir meşruiyet kaynağı getirdi. Nureddin Yıldız'ın Afrin operasyonuna destek olan paylaşımları olmasına rağmen bu ifadeleri kullanan Cübbeli, sohbette ilgi çekici ifadeler yer aldı. Cübbeli Ahmet Mustafa İslamoğlu, Alparslan Kuytul gibi kişileri hedef aldı. Burada "bir adam benim aleyhime konuşuyorsa neden konuştuğuna bakacaksınız." ifadesini kullanan din adamı, şayet aleyhinde konuşan kişiler din adamı değilse burada bir sorun olmadığını zira bu kişilerin ifadelerinin sadece magazinsel bir anlam ifade ettiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Ama bu İslami yazar çizer noktasından benimle uğraşan varsa arkadan ya Şia çıkar, ya Selefi Vahhabi çıkar, ya PKK-HDP vatan haini çıkar, ya da en başta olmak üzere FETÖ çıkar."


"Sevk-i İlahi ile hareket ediyorum"

"Yanmaz kefen sattığı" gibi iddiaların yalan, kendisini "hedef alan 'operasyonların' Amerika kaynaklı" olduğunu belirten Cübbeli, "Şimdi de bu Nureddin Yıldız meselesi. Burada da Selefi damarı var" dedi ve oldukça dikkat çeken bir söz sarf etti: "Ben sevk-i ilahi ile hareket eden bir adamım. Kafama göre gece yatıp sabah kalkıp konuşmuyorum." Bu ifadelerde 'Cübbeli Ahmed' söylediklerinin kaynağının ilahi olduğunu öne sürdü ve ekledi: "Bu reddiyeleri kafama göre, sinirlenmeme göre, adamına göre yaptığımı düşünenler bana haksızlık etmiş olurlar. Bunu dillendirenlere de hakkımı helel etmiyorum."


'Cübbeli Ahmed' eleştirdiği Nureddin Yıldız'ın ehli sünnetten çıkan görüşleri savunduğunu ifade ederek kendisini savundu. Ahmet Mahmut Ünlü olarak da bilinen vaiz, Nureddin Yıldız'ı Mustafa İslamoğlu ve Alparslan Kuytul gibi isimlerle birlikte zikrederek, cemaatine bu gibi kişilerin peşinden gitmeme ve onların sohbetlerine katılmama çağrısında bulundu.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum