Özgür Gündem Gazetesine Polis Baskını

Özgür Gündem Gazetesine Polis Baskını

"Terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılma kararı alınan Özgür Gündem gazetesi merkez ofisinde polis arama yaptı.

Özgür Gündem gazetesinin İstanbul Beyoğlu'ndaki merkezinde polis arama yapmaya başlarken, bina dışında gazeteye destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenlendi. Gazetenin bazı çalışanlarının gözaltına alındığı bildiriliyor.

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi, PKK örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle Özgür Gündem gazetesini geçici olarak kapatma kararı almış, gazetenin "terör örgütü" yayın organı gibi çalıştığı gerekçe gösterilmişti.

Gazetenin geçici olarak kapatılmasına CHP ve HDP'den de tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Twitter hesabı üzerinden PKK propagandası yapan Özgür Gündem'in kapatılmasına sessiz kalınmaması gerektiğini yazdı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da yine gazetenin kapatılmasını eleştirerek, basına darbe yapıldığını yazdı:

Gazeteciler Sendikası da Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını eleştirerek, #GazatecilikSuçDeğildir hashtagi ile gazeteye destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.