BM Güvenlik Konseyi'nden Kuzey Kore'ye kınama

BM Güvenlik Konseyi'nden Kuzey Kore'ye kınama

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore’nin nükleer füze denemesinin ardından acil olarak toplandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden, Kuzey Kore'nin nükleer denemesine, kınama geldi. Acil olarak toplanan Konsey, Pyongyang yönetiminin adımının Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali ve uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olduğunu bildirdi.

Kuzey Kore'nin cuma günü yaptığı nükleer füze denemesi tepkiyle karşılandı. Kuzey Kore'nin müttefiki Çin dahi nükleer denemeye tepki gösterdi. Çin'in BM Temsilcisi Liu Jieyi, Konsey'in oturumundan sonra yaptığı açıklamada, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması için ortak bir çalışma yapmanın şart olduğunu ifade etti. Her iki tarafından da provokasyondan kaçınması gerektiğine işaret eden Liu Jieyi, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlara ilişkin ise açıklama yapmadı.

10 kilotonluk enerji

Güney Koreli uzmanlar, Kuzey Kore'nin cuma günü yaptığı nükleer füze denemesinin bugüne kadar yapılan en güçlü deneme olduğunu tahmin ediyor. Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü, nükleer deneme sırasında meydana gelen patlamanın 10 kilotonluk bir enerji açığa çıkardığını söylemişti.

Kuzey Kore, nükleer denemelere başladığı 2006 yılından bu yana defalarca BM Güvenlik Konseyi tarafından kınandı ve yaptırımlar uygulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.