Esed'in kadın askerleri: Cinsel istimara maruz kaldık

Esed'in kadın askerleri: Cinsel istimara maruz kaldık

Esed rejimi için savaşan kadın askerler internet ortamında paylaştıkları görüntülerde rejim memurları tarafından cinsel istismara uğradıklarını söylediler.

Suriye'de Esed rejimi saflarında savaşan kadın askerlerin paylaştığı görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. 130. Tugay'a bağlı olduklarını belirten kadın askerler kendilerini, muhaliflerle yaşanan çatışmalarda öldürülen askerlerin eşleri ve kız kardeşleri olarak tanıttı.

Humeymin üssündeki Rus güçlerine seslenen kadın askerler en temel haklardan bile yoksun olduklarını söylerek Esed rejiminin memurları tarafından cinsel istismara uğradıklarını belirtti.

Görüntülerdeki kadın askerlerden biri "Savunma Bakanlığı'nda çalışmanın fahişelik yapmaktan hiçbir farkı olmadığını" söyledi. Diğer kadın asker ise rejim memurlarını "şehvetinden başka birşey düşünmeyen ahlaksız adamlar" olarak tanımladı.

Başka bir kadın asker ise rejim milisleri için hırsızlığın sıradan bir iş olduğu belirterek "Esed'in memurları bir hırsızlar sürüsü, bizim yiyeceklerimizi çaldılar" dedi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.