Kuveyt'teki Yemen müzakereleri ertelendi

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri ertelendi

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Kuveyt'teki müzakerelerin ertelendiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Kuveyt'te bugün başlaması beklenen müzakerelerin yaşanan son gelişmeler nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Ahmed yaptığı yazılı açıklamada, "Son saatlerde yaşanan bazı zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Heyetlerden iyi niyetlerini göstermelerini ve barışçıl çözüm için diyalog masasına oturmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Yemen hükümet heyetine belirlenen vakitte geldikleri için teşekkür eden ve önümüzdeki saatlerin önemine vurgu yapan Ahmed, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih temsilcilerinden de bu fırsatı kaçırmamalarını beklediğini dile getirdi.

Öte yandan Husi kaynaklar ise Husi heyetin henüz Kuveyt'e gitmek üzere Sana'dan ayrılmadığını aktardı. Söz konusu kaynaklar, heyetin istişarelere katılımı iptal etmediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.