Barzani'den Kamışlı talimatı

Barzani'den Kamışlı talimatı

Kamışlı ilçesinde şiddetlenen Esad güçleri ve PYD arasındaki çatışmalar sebebiyle tüm hastanelere teyakkuzda olun talimatı verilildi.

IKBY Başkanı Mesud Barzani, Rojava’nın Kamışlı kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle talimat verdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm hastane ve sağlık merkezlerinin Kamışlı’dan gelecek olan yaralılar için seferber olmasını istedi.

Rudaw'da yer alan haberde, “Başkan Mesud Barzani’nin talimatı üzerine; Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm sağlık kuruluşları ve hastaneler, Kamışlı’dan gelecek olan yaralıların tedavileri için hazırlık yapsın” denildi.

Suriye Ordusu’na bağlı Ulusal Savunma Güçleri'nin 2 gün önce PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG asayiş güçlerine ait bir araca silahlı saldırıda bulunduğu ileri sürülmüştü.

Bunun üzerine YPG bölgede kontrol noktaları oluşturmuştu. Çatışmaların Vehbi Kesbo Korniş Caddesi’nde devam ettiği bildirildi.

YPG'nin çoğunluğu Arap olan Tay Mahallesi’ni kuşattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.