Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: İsrail'le Müzakereler Son Aşamasında

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: İsrail'le Müzakereler Son Aşamasında

İbrahim Kalın, 'İsrail'le normalleşme süreci' hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ile devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru gelindiğini, yakında yeni bir temas kurulacağını söyledi

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık'ın BBC'ye verdiği röportaja ilişkin Kalın, örgütü aklamaya yönelik çalışmaların gazetecilikle bir ilgisi olmadığını vurguladı.

Kalın, "PKK terörünün ve diğer terör türlerinin şu veya bu gerekçelerle aklanmaya çalışılması, temize çıkarılmaya çalışılması yönünde yapılan bütün faaliyetleri net bir şekilde reddettiğimizi ve kınadığımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

"YAKIN ZAMANDA İSRAİL İLE YENİ BİR TEMAS PLANLANIYOR"

İsrail ile devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru gelindiğine işaret eden Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin ortaya koyduğu şartlar çerçevesinde yürütülen bir müzakere vardır. Artık bunun son aşamasına geliyoruz. Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor. Bildiğiniz gibi tazminat ve ablukayla ilgili son iki madde üzerinde nihai mutabakat sağlandıktan sonra anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin normalleşme sürecinin başlaması planlanıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.