Fransa’da merkez sağ, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandıkta

Fransa’da merkez sağ, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandıkta

Fransa merkez sağ parti cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için sandık başında.

Merkez sağın adayları, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Alain Juppe, François Fillon, Nathalie Kosciusko Morizet, Jean-François Cope, Bruno Le Maire, Jean-Frederic Poisson.

Kamuoyu araştırmaların en son anket sonuçlarında Alain Juppe, François Fillon, Nicolas Sarkozy yüzde 27-30 oranla ilk üçte yer alıyor. İlk tur sonuçları bu gece yarısı belli olacak. En çok oy kazanan iki aday 27 Kasım Pazar günü ikinci tur seçimlerinde yarışacak.

66 milyon nüfuslu Fransa’da, cumhurbaşkanlığı adaylık seçimlerine 2,5 ila 4,5 milyon seçmenin sandığa gitmesi tahmin ediliyor. Fransızlar adaylarını seçerken sandıkta 2 Euro seçim kampanyası için ücret isteniyor. Ülkede 10.500’e yakın seçim büroları sabah saat 8.00- 19.00 arasında seçmene açık olacak.

Fransa’da devam eden ekonomik kriz, yüzde 12’ye varan işsizlik ve genç nüfusta işsizliğin yüzde 28’e tırmanmasının seçimlere nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

2017 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerin ilk turu 23 Nisan, ikinci tur 7 Mayıs tarihinde yapılacak. İlk tur’da beş aday seçimlere veda ederken, hangi iki adayın ikinci tura çıkacağın spekülasyonları Fransa’da devam ediyor. Favoriler ise Nicolas Sarkozy, Alain Juppe ve François Fillon.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.