"Türkiye'nin AB'de yeri yok"

"Türkiye'nin AB'de yeri yok"

Nancy’de seçmenlerine seslenen Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe ise Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını ifade etti

Fransa pazar günü merkez sağın cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere ön seçimlerin ikinci turu için sandığa gidiyor.

Euronews'in haberine göre; seçim kampanyasında sona gelinirken, mitinglerde popülist söylemler ön plana çıktı. Ön seçimlerin favori ismi eski Başbakan François Fillon Paris’teki mitinginde IŞİD’le mücadele için Rusya ile ittifak yapılması gerektiğini savundu:

“Suriye’yi kangren yapan IŞİD, şehirlerimizin sokaklarında çocuklarımızı öldürdü. Suriye iç savaşla parçalandı, sivilleri hedef alan bombardımanla derinden sarsıldı. Eğer gerçek manada uluslararası bir koalisyon kuramazsak, eğer Rusya ile işbirliğini reddedersek İslam totalitarizmi karanlık ve ölüm yaymaya devam edecek.”

Nancy’de seçmenlerine seslenen Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe ise Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını ifade etti:

“Birlikte olmak demek, Avrupa’ya gerçek sınırlar vermek demek. İstikrarlı ve kontrol edilebilir sınırlar. İstikrarlı, yani artık genişlemeyecek sınırlar. Birçok nedenden dolayı Türkiye’nin açıkça Avrupa Birliği’nde üye devlet olarak yeri yok. Sınırlarımızın kontrolü için çok az mesafe katettik. FRONTEX adından bir ajansımız var fakat dış sınırlarımızı kontrol etmekte yetersiz.”

Son kamuoyu yoklamaları Fillon’un yüzde 61, Juppe’nin ise yüzde 39 oranında destek alacağını gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ön seçimlerin ilk turunda Fillon yüzde 44, Juppe yüzde 28.6 oranında oy almıştı.

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise sürpriz bir şekilde yüzde 20’de kalarak elenmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.