Rusya'dan Halep'te Hastane Katliamı: 30 Ölü

Rusya'dan Halep'te Hastane Katliamı: 30 Ölü

Halep'teki bir sahra hastanesine düzenlenen hava saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti.

Rus ordusuna ait bir savaş uçağının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki bir sahra hastanesine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişinin hayatını kaybettiği, 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının bulunduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade edildi.

Rus savaş uçakları dün de Halep'in batısında yer alan Etarib ilçesindeki sivil savunma ekibinin merkezine düzenlediği hava saldırısında 5 kişi ölmüş, merkezde büyük maddi hasar meydana gelmişti.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.