BM: Ölümleri Arttıracak Askeri Hazırlıklar Yapılıyor

BM: Ölümleri Arttıracak Askeri Hazırlıklar Yapılıyor

BM'den yapılan açıklamada, Suriye'deki şiddettin daha da artacağı uyarısında bulunuldu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad Hussein, yaptığı yazılı açıklamada Suriye krizinin taraflarına savaştan uzak durma çağrısında bulundu.

Rejimin ve Rusya'nın Idlib'te pazar yerini, Halep'te de hastaneyi vurduğunu ifade eden Hussein, şöyle devam etti:

"Suriye'de şiddet, çatışmaların durdurulması anlaşması öncesindeki seviyelere tırmandı. Ölümleri daha da artıracak boyutta askeri bir hazırlık içinde olunduğuna yönelik rahatsız edici raporlar var."

Hussein, hastanelere yönelik saldırıların durumu göre BM tarafından savaş suçu sayılabileceğinin altını çizdi.

Hussein, "Çatışmaların durdurulması anlaşması ve Cenevre'deki Suriye görüşmeleri yarıda kesilirse, Suriye'de daha ne kadar dehşete şahitlik edeceğimizi düşünmekten korkuyorum" dedi.

Suriye'de sivillerin yaşam haklarının korunmasına yönelik önlemlerin acil olarak alınması gerektiğini belirten Hussein, "BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşımaktaki ısrarcı başarısızlığı, gerçekçi politikanın en utanılacak formuna bir örnek teşkil ediyor" değerlendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.