"Seküler Devlet Camileri Denetlemeli"

"Seküler Devlet Camileri Denetlemeli"

Alman koalisyon ortağı liderlerinden Kauder, devletin camileri kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’da koalisyonunun en büyük ortağı olan Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, devletin, camileri kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Kauder, Berliner Zeitung gazetesine verdiği demeçte önemli açıklamalarda bulundu. Radikalleşme ve 'terör'ün önüne geçebilmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Kauder, Almanya’nın seküler bir devlet olduğunu dinin devlet üzerinde değil, devletin dinin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Başbakan Angela Merkel’in “sağ kolu” Kauder, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) üyelerinin imamların Almanca vaaz vermesi önerisini ise “yapay bir tartışma” olarak nitelendirdi.

CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer geçtiğmiz haftalarda yaptığı açıklamada ülkedeki camilerde Almanca vaaz verilmesi ve camilerin Türkiye ile Suudi Arabistan’dan finansmanına son verilmesi gerektiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.