Türkiye'nin Başika'dan çekilme şartı: Musul ve Kerkük

Türkiye'nin Başika'dan çekilme şartı: Musul ve Kerkük

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti sırasında Başika kampından çekilmek için "Musul ve Kerkük'ün terörden temizlenmesini" şart koştuğu ortaya çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti, bu ülkeyle yeni bir dönemin kapılarını açtı. Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bağdat'la özellikle sağlık ve eğitim alanlarında daha fazla işbirliği için 'ortak komisyonlar' kurulacak, karşılıklı ziyaretler hızlandırılacak.

Yıldırım'ın ziyaretinde masadaki konulardan en önemlisi ise Türk askerinin askeri eğitimler verdiği Başika Üssü oldu. Bağdat'ın 'Başika' hassasiyetine karşılık 'Musul' ve 'Kerkük'ün durumuna dikkat çeken Ankara, "buralardaki terör tehdidi bertaraf edilirse Türk askerinin Başika'da kalış sürecinin ele alınabileceği" mesajı verdi.

Bağdat yönetimine 'mezhep uyarısı'nda da bulunan Ankara, yeni gerginliklerin oluşmaması için 'Musul Musulluların, Tel Afer Tel Aferlilerindir' düsturunun benimsenmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.