Trump ‘medya boykotu’na devam ediyor

Trump ‘medya boykotu’na devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yemek davetine katılmayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump her yıl düzenlenen ve ABD Başkanları'nın da katılımıyla gerçekleşen yemek davetine katılmayacağını Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajında duyurdu.

ABD başkanı kararını Twitter hesabından, “Bu yıl Beyaz Saray Muhabirleri Birliği yemeğine katılamayacağım. Lütfen herkese iyi dileklerimi iletin ve herkese harika bir akşam dilerim!” sözleriyle duyurdu.

Mesajında katılmama nedenini belirtmemiş olsa da, Trump'ın bu adımının, son dönemde medyaya yönelik eleştirel tutumunun bir devamı olduğu yorumları yapılıyor.

ABD Başkanı Trump ve muhalif yayın organları arasındaki tartışma son dönemde giderek arttı. Beyaz Saray'da düzenlenen bilgilendirme amaçlı basın toplantısına CNN, New York Times, Los Angeles Times, New York Daily News, BBC Politico, Buzzfeed gibi medya kuruluşlarına katılma izni verilmemesi pek çok gazetecinin tepkisini çekti. Trump yanlısı pek çok gazete ve yayın kuruluşu da uygulamanın basın özgürlüğüne bir müdahale anlamına geldiği açıklamasını yaptı.

"Yalancı medya"

Donald Trump, seçimleri kazanmasının ardından sık sık medyaya yüklenerek, basın yayın organlarını "yalan haber yapmakla" suçladı. ABD Başkanı, son yaptığı açıklamalarda eleştirilerinin dozunu artırarak medyayı "halk düşmanlığı" ile suçladı.

“Medya, artık problemin büyük bir parçası haline geldi ve aynı zamanda yozlaşmış sistemin de bir parçası” diyen ABD başkanının özellikle sık sık ‘yalan haberle yapmak’la suçladığı New York Times ve CNN’den ‘hazzetmediği’ biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.