Rusya Trump'ın yeni hamlelerini bekliyor

Rusya Trump'ın yeni hamlelerini bekliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Trump yönetiminin icraatlarını sabırlı bir şekilde beklediklerini vurguladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Elbette Moskova ve Washington'un birbiriyle örtüşen çıkarları var. Bununla birlikte tamamen fikir ayrılığı yaşadığımız konular da var. Bu, oldukça normal bir durum" dedi.

Sputnik'in haberine göre; Peskov, şöyle devam etti: "ABD Başkanı Donald Trump'ın çeşitli açıklamalarını duyduk. Bu konuda sabırlıyız ve ikili ilişkilerde neler beklememiz gerektiğini anlamamızı sağlayacak eylemlerin gerçekleşmesini sabırla bekliyoruz."

'MUHTEMEL İŞBİRLİĞİ ALANLARINDAN BİRİ TERÖRLE MÜCADELE'

Bu arada Peskov, Rusya-ABD işbirliğindeki muhtemel alanlardan birinin 'terörle mücadele' olacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Trump'ın Trump göreve geldikten sonra yaptığı ilk telefon görüşmesinde 'terörle mücadele' alanında işbirliğini konuştuğunu anımsatan Peskov, özellikle Rusya ve ABD gibi güçlü ülkelerin işbirliği yapmaması halinde 'teröre' karşı etkin mücadelenin mümkün olmadığını vurguladı.

'TRUMP'IN RUSYA'YI ANMAMASI KREMLİN'İ ŞAŞIRTMADI'

Öte yandan Trump'ın son konuşmasında Rusya'nın adını telaffuz etmemesinin Kremlin'i şaşırtmadığını belirten Peskov, Trump'ın ABD'nin gündemiyle meşgul olduğunu kaydetti.

Trump, ABD Kongresi'nde yaptığı ilk konuşmada, Rusya'nın adını bir kez dahi telaffuz etmemişti. Ancak Trump, "Yeni dostluklar ve ittifaklar kurmaya hazırız. Biz barışın yanındayız ve her şekilde barış istiyoruz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.