HTŞ'den cami saldırısı açıklaması: Şam ehli düşmanının kim olduğunu anladı

HTŞ'den cami saldırısı açıklaması: Şam ehli düşmanının kim olduğunu anladı

Tahriru'ş Şam, Halep kırsalındaki bir camiyi hedef alan ABD hava saldırısıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

ABD savaş uçakları dün akşam saatlerinde Halep kırsalında yer alan Cîne köyünün camisine yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Cami içerisinde Tebliğ Cemaati'ne bağlı kişiler dini faaliyet yaparken gerçekleştirilen ve ifade edildiğine göre önce camiyi sonra saldırıdan kurtulmaya çalışanları hedef alan saldırıda 60'ın üzerinde sivil hayatını kaybetti. Tebliğ Cemaati ABD'nin ve BM'nin terör listesinde yer almıyor. Grubun silahlı faaliyetlere sıcak yaklaşmadığı ve söz ile anlatarak fikirlerini yaymayı hedeflediği biliniyordu.

Tahriru'ş Şam Heyeti söz konusu saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı. Grup "ABD'nin Suriye devrimine ve Suriye halkına düşman olduğu" söylemini yineleyerek Suriye halkının da bunu fark etmekte olduğunu ifade etti. Grup "cihadımız devam edecek" ifadesini kullandı. Açıklamanın sosyal medyada paylaşılan tam metni şu şekilde:

Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’adır. Resullerin en üstün olanına, ailesine ve tüm sahabelerine salat ve selam olsun.

Uluslararası koalisyonun Şam ehlini ve direnişlerini hedef alma siciline kaydedilen yeni bir suçu; Amerika’nın Suriye halkıyla yürütmek istediği ölüm arkadaşlığının ve Suriye halkının geleceklerine ve çıkarlarına olan düşkünlüğünün açık bir delilidir (!).

16 Mart 2017 Perşembe günü, Amerika’nın Halep taşrasında bulunan Cîne köyünün camisini hedef alması sonucunda geride altmışın üzerinde şehid ve onlarca yaralı bırakmıştır.

Buradan şunu tekit etmek istiyoruz ki, Şam ehli mücahid evlatlarının ve düşmanlarının kimler olduğunu çok iyi idrak etmeye başlamış bulunmaktadır. Rusya ve Amerika gibi büyük güçlerin bu halka karşı uyguladığı katliam ve yıkımlar, onları cihadlarından vazgeçirmeyecek, devam etmelerini engelleyemeyecektir. Cihadımız, yürüdüğümüz yolumuz, benimsediğimiz vesilemizdir. Bu yol üzere devam edeceğiz.

Allahu Teâlâ’dan, şehidlerin kabul olunmasını, yaralıların şifa bulmasını diliyoruz. Halkımıza taziyemizi sunarken, aynı zamanda Şam halkının direnişlerine devam etmelerini, sabah akşam sürdürülen hile, entrika ve yüzüstü bırakmalara rağmen izzetle dimdik, devam etmeye azimle, Allah’ın yardımıyla zafer gelene kadar öncekilerin sözlerini taşıyarak yedinci senelerine girmelerini tebrik ediyoruz.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.