Muhtar ve koruculara müjdeli haber

Muhtar ve koruculara müjdeli haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağını ve korucuların da sigortalı yapılacağını açıkladı.

Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında konuyla ilgiili kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Sandıktan çıkmak için yüzde 50 artı 1 oyun gerektiği sistemin devreye girmesi ile artık söyleyecek sözü paylaşacak vizyonu olmayanın siyasette esamesi olmayacaktır. O zaman o zihniyet muhtar biel olamaz demiştir. Bunlara gereken dersi 16 Nisan'da vermelisiniz. Muhtar hafife alınacak insan değildir. Muhtarın ihtarı çok güçlüdür bunu görsünler. Biraz sonra vereceğim müjde var. Hemen de anlamışsınız. Artık öyle eskisi gibi hatır gönülle muhtar olma dönemi bitiyor. İlk seçimden itibaren sizi sıkı bir yarış bekliyor. Şimdi eskiden malum göreve geldiğimde neredeyse 2-3 paket çay parasına bile denk gelmiyordu verdikleri ücret sigaraları bırakın bi ama bu konuda da bize yardımcı olun. Gelin Türkiye olarak bu işin belini kıralım nargile margile hepsini defedelim. Muhtar maaşlarını asgari ücretle eşiledik bin 406 lira maaş alıyor şu anda muhtarlarımız. Yetmedi sosyal güvenlik primlerinin de karşılanması lazım dedik. Yayımlanacak KHK ile bu meseleyi çözüyotuz. 613 lira tutan sosyal güvenlik primleri devlet tarafından karşılanacak. Tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Primler İçişleri Bakanlığı tarafından ödenecek. Muhtarlarımızın silah için harcırahını İçişleri Bakanlığımız karşılıyor. Harcırah yok.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.