CHP sine-i millet kararı mı alacak?

CHP sine-i millet kararı mı alacak?

16 Nisan referandum sonucunu tanımadıklarını söyleyen CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, meclisten çekilmenin gündemlerinde olduğunu ifade etmişti.

16 Nisan referandum sonucunu tanımadıklarını söyleyen CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, ''Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince, Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer'' demişti. 

CHP Sözcüsü, referandumun tekrar edilmesi gerektiğini söyledi:

"Bu referandum tekrar edilmelidir. Biz olmayan bir anayasa varmış gibi davranmayacağız. Oldubittilere boyun eğmeyeceğiz. Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer."

"Türkiye yıllardır seçim yapıyor. İlk defa bir seçimin meşruiyeti hem ulusal hem uluslararası düzeyde şâibeli hâle geldi. Bunu Türkiye'ye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. AGİT gözlemcileri Türkiye'nin davetiyle geldi. Siz bunlara 'Haddini bil' diye söylediğinizde suçu kabul ettiğiniz anlamına geliyor. Kimseye had bildirmeye değil Türkiye'de demokrasiyi yükseltmeye ihtiyacımız var."

Gök: Uygun olmayacağı kararına varıldı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise MYK’da Meclis’ten çekilme kararının uygun olmayacağı kararına verdiklerini söyledi.

Partilerine, toplumun değişik kesimlerinden Meclis'ten çekilme önerisi geldiğini belirten Gök, "Ancak yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütün meşru imkanları kullanarak, Gazi Meclisi sonuna kadar koruma kararlılığı içinde olacaktır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sine-i millet açıklaması

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin açıklamasıyla gündeme gelen sine-i millet iddiasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. 

Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan açıklamaları şöyle:

Meclis’i terk etmek gibi bir niyetimiz yok. Meclis’ten neden çekilelim. Bizi oraya millet gönderdi. Orada olacağız ve yapılan seçim hilesine karşı milletin hakkını savunacağız.

Ortada 50 milyon seçmenin oyu var. Bu oyların hesabını bizden başka soracak kimse yok. Milletin hakkını yedirmeyiz.

Yasa, “Mühürsüz oy pusulası geçersizdir” diyor. Takdir hakkını hakime bile bırakmıyor. hukuk buna ‘Emredici hüküm’ diyor. Anayasa Mahkemesi’nin de aynı doğrultuda kararı var.

Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Netice alamazsak bu ihlali Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar taşırız.

Gençler 16 Nisan akşamı benden çok daha heyecanlı bir konuşma bekliyorlardı. Ancak biz YSK’yı hedef almayı tercih ettik.

Hukuku önemseyen herkesin YSK kararını protesto etmek hakkıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.