Venezuela'da Maduro karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı artıyor

Venezuela'da Maduro karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı artıyor

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun meclis yapısını ve anayasayı değiştirme planı hali hazırda devam eden hükümet karşıtı gösterileri daha da alevlendirdi.

Yetkililer son iki ölüm vakasıyla birlikte ülkede ikinci ayına giren protesto gösterilerinde hayatlarını kaybedenlerin sayısının 36’ya yükseldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada son 24 saat içinde Carabobo eyaletindeki gösterilere müdahale eden 38 yaşındaki bir polis ile gösterilere katılan 17 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiği belirtildi.

Venezuela Parlamento Başkanı Julio Borges yaptığı açıklamada, Maduro’nun Venezuela’nın Amerikan Devletleri Örgütünden derhal çekilmesi için verdiği talimatın iptal edilmesi gerektiğini açıkça ifade eden kararnamenin meclis gündemine geldiğini söyledi.

Öte yandan hapisteki muhalif lider Lopez’in zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığına dair sosyal medyada yer alan iddianın doğru olmadığı anlaşıldı.

İktidardaki Sosyalist Parti lideri Diosdado Cabello, devlet televizyonunda katıldığı programda muhalif liderle ilgili ortaya atılan iddianın gerçek olmadığını bildirirken, programda kanıt olarak hapishane hücresinde Lopez’i gösteren 20 saniyelik bir video yayınlandı.

Muhalefet, Maduro’nun yeni anayasa yapılması çağrısını, kendisini iktidarda tutacak “büyük bir sahtekarlık” olarak değerlendiriyor.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.