"Trump yönetimini YPG ittifakından vazgeçirmeye çalışacaklar"

"Trump yönetimini YPG ittifakından vazgeçirmeye çalışacaklar"

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın sürpriz ABD seyahatinin perde arkasında neler var?

Üç garantör ülke Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de "çatışmasızlık bölgeleri" konusunda mutabakata varmasının ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gelecek hafta ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmeye hazırlık için Washington’a gitti. Heyetin, hem çatışmasızlık girişimi için destek arayacağı, hem de Trump yönetimini "PYD/YPG ittifakından vazgeçirmek" için uğraşacağı belirtildi.

TSK, Irak'ta Sincar ve Suriye'de Karaçok dağlarına hava harekâtı düzenlemişti

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre, Astana'daki Suriye barış görüşmelerinin dördüncü turunda Rusya, Türkiye ve İran'ın üzerinde mutabık kaldıkları "çatışmasızlık bölgelerinin" nerelerde kurulup nasıl işleyeceğine dair bazı bilgiler ortaya çıksa da birçok alanda belirsizlik sürüyor. Erdoğan’ın 16-17 Mayıs’taki Washington ziyareti öncesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, MİT Müsteşarı Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan oluşan en üst düzey öncü ekip dün ABD’ye gitti. Bu heyetin, özellikle Trump yönetimini “PYD/YPG ittifakından vazgeçirmek” için uğraşacağı ve bu temaslardan elde edilecek izlenim doğrultusunda Erdoğan’ın Trump görüşmesi dosyalarının yeniden şekillenebileceği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.