Rusya'dan 'ABD'nin rejime ait konvoyu vurması'na tepki

Rusya'dan 'ABD'nin rejime ait konvoyu vurması'na tepki

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gatilov, Suriye rejimi destekli kuvvetlere ait konvoyu vurmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gatilov, ABD uçaklarının Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf bölgesi yakınlarında Suriye rejimi destekli kuvvetlere ait konvoyu vurmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, ABD uçaklarının Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf bölgesi yakınlarında Suriye rejimi destekli kuvvetlere ait konvoyu vurmasıyla ilgili, "Bu kesinlikle kabul edilemez. Suriye'ye karşı egemenlik ihlali olan bu durumun siyasi sürece aykırı olduğu da açık." dedi.

Suriye'de gerilimin artmasına neden olan her askeri eylemin, siyasi sürecin seyrine etki ettiğini belirten Gatilov, "Suriye'de şu an önemli olan tansiyonun düşürülmesi ve (Astana'da imzalanan) muhtıranın uygulanması. Çünkü tam olarak da bu, büyük oranda siyasi sürecin ilerlemesini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon tarafından yapılan açıklamada, ABD uçaklarının Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf bölgesi yakınlarında Suriye rejimi destekli kuvvetlere air konvoyu vurduğu duyurulmuştu. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.