Musul'da hava saldırısı: 20 sivil yanarak can verdi

Musul'da hava saldırısı: 20 sivil yanarak can verdi

Çatışmaların devam ettiği Musul'un batısında düzenlenen bir hava saldırısında en az 20 sivil yanarak yaşamını yitirdi

Çatışmaların devam ettiği Musul'un batısında düzenlenen bir hava saldırısında en az 20 sivil yanarak yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre Musul'un batı yakasında düzenlenen yoğun hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuk en az 20 kişi bulundukları evin içinde yanarak can verdi.

En az 20 kişinin yaşamını yitirdiği hava saldırısı kentin batı yakasındaki Şifa mahallesinde meydana geldi. Olayı aktaran görgü tanıkları ölü sayısının çok daha fazla olabileceğini ifade etti.

Saldırıyı kimin düzenlediği belli değil

Şifa mahallesine düzenlenen ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği hava saldırısını gerçekleştiren uçakların hangi ülkeye ait olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor. 


Çatışmalar sebebiyle dumanların yükseldiği Musul kenti batısı (arşivden)

"Son dört günde 102 sivil yaşamını yitirdi"

IŞİD'e bağlı A'mak Haber Ajansı ise geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada "ABD ve Irak hükümeti güçlerinin Musul kenti batı yakasına yönelik hava saldırılarında, son dört günde 102 sivil öldü, 297 sivil yaralandı" ifadelerini kullandı.

"Bağdat hükümeti güçleri Musul'da ilerliyor"

Bağdat hükümeti güçleri verdikleri çok fazla kayıpla birlikte kentin batı yakasında ilerleme sağlamış durumda. Yerel kaynakların aktardığına göre hükümet güçleri son günlerde IŞİD'in elindeki iki mahalleyi daha kontrol altına aldı. Bununla birlikte Musul kenti batısında IŞİD'in kontrolü altında bulunan mahalle sayısının 5'e düştüğü ifade ediliyor.

"Musul'da çok kısa bir süre içinde zafer ilan edilecek"

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi ise, "Musul'da çok kısa bir süre içinde zafer ilan edilecek" demişti.


Irak'ın başkenti Bağdat'ta geçtiğimiz sene düzenlenen bir bombalı saldırı

Öte yandan Irak'ın Anbar ili batısında geçtiğimiz gün düzenlenen bombalı saldırıda Haşdi Aşair üyesi 6 kişi ölmüş, 11 kişi ise yaralanmıştı. Bağdat'ta dün düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda ise aralarında askeri yetkililerin de bulunduğu onlarca kişi ölmüştü.

Bağdat'ta dün gerçekleşen bombalı saldırıları üstlenen IŞİD, düzenlenen iki ayrı el yapımı patlayıcı saldırısında 1'i yönetici olmak üzere 11 Haşdi Şaabi üyesinin öldüğünü iddia etti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.