Dünya için tehlike çanları: Trump İklim Anlaşması'ndan çekildi

Dünya için tehlike çanları: Trump İklim Anlaşması'ndan çekildi

ABD Başkanı Trump, selefi Barack Obama'nın imzacılarından biri olduğu iklim değişikliği anlaşmasından ayrıldıklarını duyurdu.

ABD Başkanı Donald TrumpParis İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini açıkladı. Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın açıklamasıyla ABD'yi 190'ı aşkın ülkenin imzaladığı Paris Anlaşması'ndan çekeceğini duyurdu.

"Bugün itibariyle ABD olarak, üzerimizde acımasız finansal ve ekonomik yük yaratan ve herhangi bir bağlayıcılığı olmayan Paris Sözleşmesi'nin tüm uygulamalarını sonlandırıyoruz" diyen Başkan, mevcut anlaşmanın şartlarını yerine getirmenin ABD için çok pahalıya mal olacağını söyledi ve "daha adil bir anlaşma" için çalışacaklarını kaydetti.

"ABD vatandaşlarının refahını öncelemeyen bir anlaşmada yer alamayacaklarını" belirten Trump, sözleşmenin "başka devletlere fayda sağlamak için ABD'yi dezavantajlı konuma" ittiğini savundu.

Anlaşmanın imzacısı Çin ve Hindistan gibi devletlerin, hatta Avrupa Birliği'nin bile karbon salınımlarına devam ettiğini söyleyen Trump, ABD'nin çok ağır şartlara maruz kaldığının altını çizdi.

ABD Başkanı ayrıca Demokrat Parti ile masaya oturacağını ve Paris Anlaşması'ndan daha iyi bir seçenek için çalışacaklarını söyledi.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYDURMA"

G-7 Zirvesi sırasında dünya liderleriyle iklim değişikliği konusunda ayrı düşen Trump Paris Anlaşması konusundaki kararını bir hafta içinde vereceğini açıklamıştı.

"İklim değişikliği"nin uydurma olduğunu iddia eden ABD Başkanı Trump enerji politikasında fosil yakıta ağırlık vereceğini duyurmuş ve çevre koruma yönetmeliklerini büyük ölçüde yürürklükten kaldırmıştı.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.