‘Flynn Türkiye lehine çalışmak için milyonlarca dolar aldı'

‘Flynn Türkiye lehine çalışmak için milyonlarca dolar aldı'

ABD Başkanı Trump'ın eski danışmanı Michael Flynn’a ait şirketin Türkiye ile 'lobicilik' anlaşması yaptığı ileri sürüldü.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in danışmanlık şirketinin, çekimi yarım kalmış bir belgesel dahil, Türkiye’nin çıkarlarını savunmak için geçen yıl 530 milyon dolarlık bir lobicilik anlaşması imzaladığı öne sürüldü.

Amerikanın Sesi'nin Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı habere göre, geçen Kasım ayında rafa kaldırılan belgeselin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbesinin arkasında olmakla suçladığı Fethullah Gülen’i itibarsızlaşmayı hedeflediğini yazdı.

Trump’ın ulusal güvenlik danışmanıyken baskılar karşısında istifa etmek zorunda kalan Flynn, danışmanlık şirketinin Türk hükümetinin çıkarını savunmak için para aldığı bilgisini Mart ayına kadar federal hükümetle paylaşmamıştı.

Flynn şu anda, Türkiye ve Rusya ile olan mali bağlantılarını usülsüz şekilde gizlediği iddiaları konusunda cezai, Kongre ve askeri soruşturmalara tabi durumda. Soruşturma yetkilileri ayrıca, söz konusu bağlantı iddialarının Flynn’in Trump’ın danışmanıyken aldığı kararlar üzerinde etkili olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.

Flynn’in Türkiye lehine faaliyetleriyle ilgili bu son ortaya atılan iddialar, Trump’ın seçim kampanyası ekibiyle Rusya arasında Amerikan başkanlık seçimlerini etkilemek için herhangi bir işbirliği yapılıp yapılmadığını ortaya çıkarmaya yönelik soruşturmanın devam ettiği bir döneme denk geldi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.