Musul'da dehşet veren görüntüler: Onlarca sivilin cesedi sokaklarda

Musul'da dehşet veren görüntüler: Onlarca sivilin cesedi sokaklarda

Musul'daki sivil ölümleriyle ilgili dehşet verici görüntüler ortaya çıktı.

Musul'daki sivil ölümleriyle ilgili dehşet verici görüntüler ortaya çıktı.

2016 yılının Ekim ayından bu yana devam etmekte olan Musul Operasyonu'nda son aşamaya doğru gelinirken bölgede yaşanan sivil ölümleri ile ilgili yeni görüntüler de ortaya çıkıyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yoğun hava ve kara desteğiyle IŞİD'in elinde son bölgeden biri olan Zencili mahallesine Bağdat hükümeti güçlerinin başlattığı saldırı sonrası çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

Dün Zencili mahallesinde kaydedildiği belirtilen drone görüntülerinde çok sayıda sivile ait cesedin görüntüleri yer alıyor.

İşte o drone görüntüleri




Görüntülerde çatışma alanından kaçmaya çalışan çok sayıda sivile ait cesedin bölgede geniş bir alana dağıldığı görülüyor.

Kaçmaya çalışan siviller

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüntülerdeki siviller bölgedeki çatışma alanından çıkmaya çalışanlar. Yerel kaynakların aktardığına göre, ölen sivillerin arasında kadın ve çocuklar da bulunmakta.

"Katliama hava saldırıları sebep olmuş olabilir"

Katliamın yaşandığı bölgenin şu an için hiçbir tarafında kontrolünde olmadığını aktaran kaynaklar, sivillerin ölümüne ABD öncülüğündeki koalisyon hava saldırıları veya Bağdat hükümeti güçlerinin gerçekleştirdiği topçu atışlarının sebep olmuş olabileceğini belirtiyor. 

"Ölü sayısı en az 6 bin"

Batılı aktivistler ve yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre geçtiğimiz sene 17 Ekim'de başlayan Musul Operasyonu'nda şu ana kadar en az 6 bin sivil yaşamını yitirdi. Kaynaklar, halen bina enkazları altında cesetlerin olduğunu bu sebeple ölü sayısının daha da artabileceğini belirtiyor. 

Yoğun hava ve kara saldırılarına maruz kalan Musul kentinde en az 10 bin ev yıkılmış durumda.

Kaynak: Mepa News




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.