Kuzey Kore'nin Füze Denemesi Başarısız Oldu

Kuzey Kore'nin Füze Denemesi Başarısız Oldu

Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi gerçekleştirdiği, ancak denemenin başarısızlıkla sonuçlandığı iddia edildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin liman kenti Vonsan'ın doğusuna yakın bir noktada Musudan tipi füzenin ateşlenmeye çalışıldığı ancak orta menzilli füzenin fırlatılamadığını ve denemenin başarısız olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore'nin nisan ayı içinde üç füze denemesi daha başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre menzili 2 bin 500 kilometre olan füzelerden biri Güney Kore ve Japonya'daki bir hedefi vurabilecek güçteydi. Kuzey Kore'nin deneme yapmaya çalıştığı 4 bin kilometre menzilli füze ise teoride ABD'nin askeri üssünün bulunduğu Pasifik'teki Guam Adası'na kadar ulaşabiliyor.

Kuzey Kore geçen Ocak ayında da 2006 yılından sonra ilk kez nükleer silah denemesi gerçekleştirmiş, bir ay sonra da balistik füze denemesi yaptığını açıklamıştı. BM Güvenlik Konseyi de Mart ayında Kuzey Kore'ye karşı sert cezai önlemler içeren bir karar tasarısına onay vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.