Dera'da çatışmalar şiddetleniyor: Üst düzey bir İran Devrim Muhafızları lideri öldürüldü

Dera'da çatışmalar şiddetleniyor: Üst düzey bir İran Devrim Muhafızları lideri öldürüldü

Suriye'nin güneyindeki Dera'da çatışmalar günden güne şiddetleniyor. Bölgede çok sayıda Şii milis öldürüldü.

Suriye'nin güneyinde yer alan Dera'da Esed rejiminin, şehri ikiye bölen nehrin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırıları devam ediyor. Şehirde "Bunyan El Mersus" operasyon odası altındaki muhaliflerin ve diğer Özgür Suriye Ordusu güçlerinin rejim saldırılarına karşı direnişi sürüyor.

Dera ağır şekilde bombalanıyor

Şehre yönelik ağır rejim bombardımanı tüm hızıyla devam ediyor. Savaş uçakları ve helikopterlerin aralıksız olarak vurduğu bölgede yıkımın boyutları her geçen gün artıyor. Şehri bombalayan helikopterler böyle görüntülendi.

 

Bombardıman 15 gündür aralıksız sürüyor

Şehri hedef alan kara bombardımanı da aralıksız olarak 15 günden uzun süredir devam ediyor. Rejim aynı zamanda bölgenin hemen kuzeyinde bulunan Lecat bölgesindeki köyleri de hedef alıyor.

Yıkım uydudan görüntülendi

Bombalara hedef olan ve çatışmaların odağında yer alan Filistin kampında 10 günde oluşan yıkım böyle görüntülendi.

Muhalifler direniyor: Rejime ait tanklar vuruldu

Bölgede muhaliflerin rejime karşı direnişi şimdilik başarılı görünüyor. Dera'daki ağırlıklı gücü teşkil eden "Bunyan El Mersus" doğudaki Hava İstihbarat binası bölgesinde ilerlemeye çalışan bir rejim tankını TOW ile vurarak imha etti.


"Bunyan El Mersus" yine bölgenin doğusunda rejime ait bir T-72 tanka yine bir tank ile vurarak ağır zarar verdi.

Muhalifler rejim konvoylarını hedef alıyor

Muhaliflerin, bölgeye ilerlemeye çalışan rejim konvoylarını top ve havanlarla hedef alarak ciddi zararler verdiği ifade ediliyor.

Bir drone düşürüldü

Muhaif gruplar bölgede Esed rejimine ait bir insansız hava aracını düşürdüklerini de açıkladı.

Muhalif gruptan 5 komutan öldürüldü

Dera'da "Bunyan El Mersus" ve Özgür Suriye Ordusu Güney Cephesi'ne bağlı "18 Mart Tümeni", çatışmaların başlangıcından bu yana 5 komutanlarının yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Şii milislerin kayıpları artıyor

Öte yandan bölgede rejime bağlı İran destekli Şii milis güçlerinin kayıpları da artıyor. Devrim Muhafızları destekli Fatımiyyun Tugayı'nın iki mensubunun bölgede öldürüldüğü açıklandı.


İran Devrim Muhafızları'ndan üst düzey ölüm

İran Devrim Muhafızları'nın bölgede doğrudan kayıpları da devam ediyor. İran'ın Tesnim Haber Ajansı Dera'da İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Haydar Celilund'un öldürüldüğünü açıkladı. Daha önce de defalarca Suriye'nin dört bir yanında İran Devrim Muhafızları'nın birçok komutanı muhlaliflerce öldürülmüştü. Haydar Celilund'un fotoğrafları İran medyasınca yayınlandı.



Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.