Ensaru'ş Şeria'dan Pakistan'da 'Reddü'l İrtidad' saldırıları

Ensaru'ş Şeria'dan Pakistan'da 'Reddü'l İrtidad' saldırıları

Pakistan'da yeni teşkil edilen ve El Kaide ile ideolojik yakınlığı bulunan grup Pakistan'da bir dizi saldırı gerçekleştirdi.

Pakistan'da geçtiğimiz günlerde kuruluşunu ilan eden Ensaru'ş Şeria bir dizi saldırı gerçekleştirdi. Büyük kısmı IŞİD'ten ayrılan kişilerden oluşan grup, uzun süredir suskun olan savaşı yeniden hararetlendirdi.

Yeni teşkil edilen ve bölgedeki çatışmayı alevlendireceği düşünülen grup bugün birkaç açıklama yayınlayarak Pakistan'da gerçekleştirdiği bazı saldırıları duyurdu.

"Reddu'l Fesad"a karşı "Reddü'l İrtidad"

Pakistan'ın başlattığı "Reddu'l Fesad" operasyonlarına karşı "Reddü'l İrtidad" adı verilen saldırılarda Pakistan ordusu öncelikli hedef konumunda bulunuyor. Grup, bölgedeki cihat yanlılarının tabiriyle Pakistan ordusu için "napak" yani "temiz olmayan" ibaresini sıklıkla kullanıyor.

Söz konusu saldırılara ilişkin grup üç ayrı açıklama yayınladı. İlk açıklama eş zamanlı iki saldırıya ilişkindi. Grup Karaçi'de gerçekleştirildiği belirtilen saldırılarda Pakistan hükümetine bağlı polis güçlerini hedef aldı. Bu saldırıların sebebi olarak grubun açıklamasında bazı ifadeler yer aldı:

"1-Dine hakaret eden bloggerları serbest bırakmak ve onlara güvenlik sağlamak.

2-Değerli kardeşimiz Dr. Afiye Sıddıki'nin tutuklanmasına ve hapsedilmesine yardım etmek ve bırakılması için ciddi bir girişimde bulunmamak.

3-Müslümanların bilhassa dini mukaddesatını çiğnemek, esirlere işkence etmek, düzmece dava ve suçlamalarla onları katletmek.

4-Gayrimüslim ülkelere, özellikle İran ve Rusya'ya Müslüman katliamında yardım ederek onlara koruma desteği sağlamak."

"Hatanızdan dönün, rejimi terkedin"

Grup bu açıklamada Pakistan güçlerine "hatalarından dönme ve rejimi terk etme" çağrısı yaparken saldırıların süreceğini vurguladı. Ayrıca Cemaatu'l Ahrar ve Leşker-i Cengvi gibi gruplarla bağlantılı oldukları ve ortak operasyonlar düzenledikleri iddialarını da reddetti.

Belucistan'da saldırı

Grup tarafından ypaılan bir diğer açıklamada, Belucistan eyaletinde Pakistan'a bağlı "Serhad Birlikleri"ne saldırı düzenlendiği ifade edildi. Bölgedeki Mastung'da bu birliklere bağlı bir askeri aracın mayınla hedef alındığı ve araçtaki tüm askerlerin öldürüldüğü dile getirildi. Saldırının bölgedeki başka bir grupla ortaklaşa gerçekleştirildiği belirtildi.

Grup bu saldırıların nedeninin "Pakistan'ın bölgedeki Hindu inanışını yayma ve destekleme girişimleri, "Serhad Birlikleri"nin protestoculara müdahaleleri ve Hz. Muhammed'e yönelik ülke içindeki hakaretlere ses çıkarılmaması olduğunu" dile getirdi.

Bir albaya suikast

Ensaru'ş Şeria tarafından yapılan üçüncü bir açıklamada "Pakistan ve İngiltere'nin ortak ajanı ve farmason" olarak nitelenen ve Albay Nagi olarak da bilinen muvazzaf Albay Tahir Ziya'ya suikast düzenlendiği yer aldı. Grubun özel birliği olduğu belirtilen "Zerkavi Timi" tarafından gerçekleştirildiği ifade edilen saldırının "Reddü'l İrtidad" saldırılarının ilki olduğu ifade edildi. Bu saldırının da "dine hakaret eden bloggerların serbest bırakılmasına karşılık olarak ve Afiye Sıddıki'nin intikamı" için gerçekleştirildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada benzer saldırılara devam edileceği, muvazaaf ve emekli rütbelilere ve güvenlik güçlerine saldırıların süreceği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.