İtalya'dan 'limanları kapatırız' resti: Mülteciler kıyılarımıza gelmesin

İtalya'dan 'limanları kapatırız' resti: Mülteciler kıyılarımıza gelmesin

Akdeniz’de süren mülteci krizinde İtalya’nın “limanları kapatırız” restine Fransa ile Almanya’dan yanıt geldi.

Fransız ve Alman içişleri bakanları İtalya’nın göçmen krizine “eşgüdümlü tepki” konusunu görüşmek üzere pazar günü Paris’te İtalyan mevkidaşıyla görüştü.

Avrupa Birliği Mülteciler Komiseri Dimitris Avramopoulos’un da katıldığı toplantıda İtalya’nın göçmen yükünün hafifletilmesi ve daha fazla yardımcı olunması adına bir takım adımlar atılmasına karar verildiği söylendi.

Akdeniz’den Avrupa’ya göçün ilk durağı olan İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti geçtiğimiz gün, kurtarılan göçmen gemilerinin İtalyan kıyılarına getirilmesine devam edilmesi halinde limanlarını kapatacaklarını duyurmuştu.

İtalya'nın Avrupa Birliği Büyükelçisi Maurizio Massari, AB Göç Komiseri'ne ilettiği mektupta, Akdeniz'deki göçmenleri kurtaran tüm gemilerin İtalyan kıyılarına getirilmesinin sürdürülebilir olmadığını, AB'nin İtalya'yı yalnız bırakması haline limanların bu gemilere kapatılmasının söz konusu olabileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.