ABD: Rusya, Desteklediğimiz Muhalifleri Vurdu

ABD: Rusya, Desteklediğimiz Muhalifleri Vurdu

ABD Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının Suriye’de ABD’nin desteklediği muhalifleri vurduğunu bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Pentagon yetkilisi, Rus savaş uçaklarının dün Suriye'nin güneyinde al-Tanf'a yakın bir bölgede aralarında ABD'nin desteklediği muhaliflerin bulunduğu IŞİD karşıtı güçleri vurduğunu açıkladı.

Rus uçaklarının Suriye'nin güneyinde uzun zamandır aktif olmadıklarına vurgu yapan yetkili, saldırının gerçekleştiği bölgede herhangi bir Suriye ve Rus askerinin bulunmadığına işaret etti.

Yetkili, “Rusya'nın son dönemdeki eylemleri onların niyetleri hakkında ciddi endişeler doğuruyor. Rusya'dan bu saldırıyı niçin gerçekleştirdiğini açıklamasını ve bunun bir daha yaşanmamasının güvencesini isteyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Suriye'nin güneyinde kurulan Yeni Suriye Ordusu (YSO) adlı yapılanma, Al Tanf'ta bulunan sınır kapısını IŞİD'in elinden ele geçirmişti. Yapının ABD tarafından silahlandırıldığı ve istihbarat desteği sağlandığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.