İran ve Kürt Ayrılıkçılar Arasında Çatışma: 12 Ölü

İran ve Kürt Ayrılıkçılar Arasında Çatışma: 12 Ölü

İran Devrim Muhafızları Ordusu ve İKDP'den sınırdaki çatışmalarda kayıplara ilişkin karşılıklı açıklamalar geldi.

İran Kürdistanı Demokrat Partisi (İKDP), İran'ın Kürdistan Eyaleti'ne bağlı Sakız kent kırsalında Peşmerge güçleri ve İran Devrim Muhafızları arasında çıkan çatışmada biri üst düzey komutan olmak üzere 7 İran askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

İKDP tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sakız kentinde yer alan Hoşeder kırsalında Peşmerge güçleriyle İran Devrim Muhafızları arasında çıkan çatışmada İran Devrim Muhafızları komutanlarından Hamit Rıza Ekberi'nin de aralarında olduğu 7 asker öldürüldü.

Açıklamada, İran'ın saldırıları durdurmaması halinde Peşmergenin benzer eylemlerini sürdüreceği aktarıldı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada ise sınır bölgelerinde yaşanan çatışmalarda Araş Minberi ve Şureş Minberi adlı iki komutanla birlikte 5 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Çatışmalar sırasında İran güvenlik güçlerinin kayıp vermediği iddia edilirken, operasyon sırasında çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi.

İran Kürdistanı Demokrat Partisi

İKDP, 1945 yılında kurulan sol tandanslı ayrılıkçı bir Kürt milliyetçisi harekettir. 26 Şubat tarihinde İran'a karşı silahlı mücadelesine yeniden başlayacağını açıklamıştı. Ayrıca İKDP, Mecid Han köyünde İran Besiç güçlerine bir saldırı gerçekleştirdiğini de bu süreçte duyurmuştu. İKDP, 1989 ile 1996 yılları arasında İran yönetimine karşı ölümcül saldırılar düzenlemiş ve çatışmalara girmişti. Ancak bundan sonraki süreçte barışçıl bir politikayı devreye sokmuştu.

Kaynak: AA, Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.