'TSK, Afrin operasyonu için 2 taburu sınıra kaydırdı'

'TSK, Afrin operasyonu için 2 taburu sınıra kaydırdı'

Türkiye Gazetesi'nin iddiasına göre diplomatik kaynaklar, 'operasyonun kaçınılmaz' olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sinyalini verdiği Suriye'de kara operasyonu için yeni bir iddia daha gündeme geldi. Türkiye gazetesinin haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye sınırına 2 tabur asker kaydırdı. Gazetenin iddiasına göre diplomatik kaynaklar, 'operasyonun kaçınılmaz' olduğunu belirtti.

Türkiye gazetesinin haberine göre, TSK son günlerde sıkça konuşulan Afrin ve İdlib bölgesine muhtemel operasyon için Batı'da konuşlu bir tugayın yarısını, Gaziantep'in Islahiye ilçesine sevk etti.

Gazete bayramdan hemen önce gerçekleşen naklin zırhlı birliklerden 2 taburu kapsadığını duyurdu.

Gazeteye konuşan askeri kaynaklar, diplomatik görüşmelerin tamamlanmasının 2-3 hafta sürebileceğini söylerken, bölgeye operasyonun 'kaçınılmaz' olduğunu ileri sürdü. Gaziantep'te bulunan topçu birliğine katılan zırhlı birliğe ait taburların, muhtemel Suriye operasyonunda beraber hareket edeceği belirtildi.

'OPERASYONUN TEL RIFAT CİVARINDAN BAŞLAMASI, ARDINDAN AFRİN VE İDLİB'E YÖNELMESİ BEKLENİYOR'

Afrin'deki YPG varlığının hem Türkiye'yi hem de ABD ve Rusya'yı yakından ilgilendirdiğini belirten gazete, muhtemel operasyonun ilk hedefinin ve gerçekleşme bölgesinin Tel Rıfat ve civarından başlayacağını, ardından Afrin ve İdlib'deki bölgelere yönelmesinin beklendiğini de iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.