Peşmerge İran'a Meydan Okudu

Peşmerge İran'a Meydan Okudu

KDP-İ yöneticilerinden Teymur Mustafayi, İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) komutan yardımcısının kendilerine yönelik sözlerine cevap verdi.

KDP-İ yöneticilerinden Teymur Mustafayi, Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi merkezli Rudaw T'V'ye verdiği demeçte; “Tehditler ciddidir. Çünkü 1996'da da bu karmaşa yaşanmıştıİran İslam Cumhuriyeti sistemi ile düzen kolu Pasdaran, İsrail'den Suriye'ye, Ortadoğu'nun diğer tüm bölgeleri ve toplumu üzerinde sürekli bir tehdittir. Özellikle de Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tehditleri... Bu ilk kez olmuyor” diye konuştu.

İran yönetiminin Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ni korkutmak istediğini söyleyen Mustafayi, “Yanlış yapıyorlar. Çünkü 20 sene önce Kürdistan Bölgesi'ne saldırdıklarında bazı amaçlarına ulaşmalarına rağmen sonrasında yenilgi aldılar. Ancak durum artık farklı. Kürdistan Bölgesi'nin içinde bulunduğu durumu henüz tam anlamadıkları için Kürdistan Bölgesi'nin bu tehditlerden korkacağını düşünüyorlar” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nde çok sayıda konsolosluk bulunduğunu ve Kürdistan Bölgesi'nin geniş bir uluslararası koalisyonda yer aldığını belirten KDP-İ yöneticisi, “Bu tehditlerin amacı korku yaratmak. Yoksa Kürdistan Bölgesi'nin arkasında bir destek var ve halk bölgeyi savunur. Bu tehditleri fiiliyata dökebileceklerini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

"İRAN SİVİLLERİ HEDEF ALDI"

Teymur Mustafayi, İran'ın saldırılarının daha çok sivilleri ve kamplarda yaşayanları hedef aldığını dile getirdi. Mustafayi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Madem tehdit ediyorlar, savaş meydanında yapsınlar, peşmergennin bulunduğu yerlerde. Peşmergeyle karşı karşıya gelsinler. Peşmerge, Pasdaran'ın düzenleyeceği her türlü saldırıya karşı hazırlıklıdır. Madem doğru yapıyorlar, bu çerçevede yapsınlar. Kadın, çocuk ve yaşlılara saldırmasınlar.”

İRAN KÜRDİSTAN BÖLGESİ'NE GİRDİ Mİ?

İranlı güçlerin Kürdistan Bölgesi sınırlarına girdiği iddiaları hakkında Mustafayi, “Bu konuda net bir bilgiye sahip değilim. Ancak İran'ın Kürdistan Bölgesi'nde güçleri var, farklı kurumları var. En çok da Pasdaran'ın kurumları var” dedi.

NE OLMUŞTU?

Tahran'da Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yapan Pasdaran Komutan Yardımcısı Serdar Hüseyin Selami, "Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi yetkililere, yükümlülüklerine bağlı kalmaları uyarısında bulunuyorum. İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz" demişti. Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise, “Serdar Selami'nin yersiz tehditlerini şiddetle reddediyoruz. Bunu uygunsuz bir tavır olarak görmekteyiz” denildi. Geçtiğimiz ay KDP-İ peşmergeleri ile İran güçleri arasında birkaç bölgede sert çatışmalar yaşanmış, bazı İran askerleri ölmüş, çok sayıda asker de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.