El Kaide'den Hadi hükümetine bombalı araç saldırısı

El Kaide'den Hadi hükümetine bombalı araç saldırısı

Yemen'deki El Kaide yapılanması hükümet güçlerine yönelik bomba yüklü araç saldırısı gerçekleştirdi.

Yemen'deki El Kaide yapılanması hükümet güçlerine yönelik bomba yüklü araç saldırısı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yemen'in güneyindeki Ebyen ilinde Suudi arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Abdurabbu Mansur el Hadi hükümetine bağlı güçlere yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi.

Yemen'in güneyindeki Ebyen ili konumu:


Ebyen ilinde, Şukra ve Zencebar bölgeleri arasında "Acil Müdahale Birimi" güçlerinin hedef alındığı bombalı saldırıda hükümet güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Ölenler arasında rütbeliler var

Kaynaklar, bombalı araçla düzenlenen saldırıda hükümet güçlerinden ölen ve yaralanan kişiler arasında 1'i üst düzey olmak üzere rütbelilerin olduğunu ifade ediyor. 

Saldırıyı Ensaru'ş Şeria üstlendi

Olayın sorumluluğunu Yemen'deki El Kaide yapılanması olan Ensaru'ş Şeria grubu üstlenirken, saldırının daha önceden askerlerin hedef alınacağı bölgeye bırakılmış bir bomba yüklü aracın uzaktan infilak ettirilerek düzenlendiğini belirtildi.

Ensaru'ş Şeria'nın sosyal medya ağları üzerinden saldırının sorumluluğunu üstlendiği açıklamada, olayda üst düzey bir komutanın ölen veya yaralananlar arasında olduğu ifade edildi.

Yerel medya kaynakları ise saldırıda ölen ve yaralanaların olduğunu ifade ederken konu ile ilgil net bir rakam ifade edilmedi.

Yemen'deki El Kaide yapılanması olan Ensaru'ş Şeria, Ebyen bölgesinde aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.