Esed rejimi: Kürtlerle masaya oturabiliriz

Esed rejimi: Kürtlerle masaya oturabiliriz

Şam yönetiminin, özerklik konusunu müzakereye hazır olduklarını açıklamasının ardından PKK'nın Suriye kolu ile bağlantılı Abdülkerim Umar'dan yanıt geldi.

PKK'nın Suriye kolu PYD tarafından oluşturulan 'Cezire Kantonu Dış İşleri Eş Bakanı' Abdülkerim Umar, yaptığı açıklamada Şam'la diyaloğa açık olduklarını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasından sonra Kürtlerle özerkliği konuşabileceklerini açıkladı. Muallim, gelecekte müzakere edip bir formül bulabileceklerini söyledi.

Sputnik'e verdiği demeçte, IŞİD ile mücadele sona erdikten sonra Suriyeli Kürtlerle özerklik konusunu istişare etmeye hazır olduklarını belirten Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in sözlerine yanıt veren Umar, "Bu açıklamaları olumlu ve gecikmiş buluyoruz. Bu adım, bir temel teşkil edebilir. Ülkedeki krizin çözüme kavuşturulması konusunda Şam'la diyaloğa açığız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.