Tahriru'ş Şam ve IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Tahriru'ş Şam ve IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Tahriru'ş Şam grubu Hama'da IŞİD ile yaşanan çatışmalara ait görüntüleri yayınladı.

Tahriru'ş Şam grubu Hama'da IŞİD ile yaşanan çatışmalara ait görüntüleri yayınladı.

Suriye'nin Hama ili doğu kırsalında Rusya ve rejim kuşatmasındayken bölgede Tahriru'ş Şam'ın kontrolündeki bölgeye sızmasına müsade edilen IŞİD'e yönelik Tahriru'ş Şam güçleri birkaç gün önce saldırı başlatmıştı.

Bölgeye çok sayıda savaşçı ve askeri araç sevkiyatı yapan Tahriru'ş Şam ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalar sonucunda Tahriru'ş Şam, IŞİD'in bölgeye ilk sızdığı sıralarda kontrol altına aldığı köyleri örgütten geri aldı.

Çatışma görüntüleri yayınlandı

Hama'nın doğu kırsalında Tahriru'ş Şam güçleri ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalara ait görüntüler muhalif grubun medya organı olan "Emced" ve haber ajansı "İba" tarafından servis edildi.

Tahruru'ş Şam'a bağlı İba Haber Ajansı tarafından servis edilen görüntüler:

Ajans tarafından yayınlanan görüntülerde IŞİD'in bölgede konuşlandığı mevzilerin ağır silahlarla hedef alındığı görülüyor.




Bölgede yaşanan çatışalarda Tahriru'ş Şam'a bağlı savaşçılar tarafından imha edilen IŞİD'e ait bir tanka ait görüntü de ajansın servis ettiği görseller arasında.


Ajans tarafından servis edilen bir diğer görüntüde ise IŞİD'in konuşlu olduğu mevzilerin ağır silahlarla hedef alındığı anlar yer alıyor.


Bölgede IŞİD ile yaşanan çatışmalarda öldürülen bir IŞİD savaşçısının üzerinden çıkan "İslam Devleti"ne ait kimlik de muhalif grup tarafından yayınlanan görüntülerin içinde yer alıyor.


Muhalif grubun video çalışmalarının yayınlandığı "Emced" kurumunun servis ettiği görüntülerde Hama'nın doğu kırsalında Tahriru'ş Şam güçlerinin IŞİD mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar yer alıyor.


Emced'in servis ettiği bir diğer videoda da Tahriru'ş Şam'ın Hama'nın doğu kırsalındaki bölgede IŞİD'e karşı düzenlediği saldırılarda kaydedilen sıcak çatışma görüntüleri yer alıyor.


Tahriru'ş Şam grubu, IŞİD'in Hama ilinin doğu kırsalında IŞİD'in kontrol altına aldığı bölgelerin çoğunu örgütten geri almış durumda. Muhalif grubun kendi kaynakları da bölgede IŞİD ile çatışmaların sürdüğünü ifade ediyor.

Hama doğu kırsalında ortalama son durum:


Yeşil: Muhalifler, Kırmızı: Rusya, rejim ve yabancı Şii milisler, Siyah: IŞİD


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.