'Hariri istifa beyanını zorla okudu'

'Hariri istifa beyanını zorla okudu'

Saad Hariri'nin istifa beyanını zorla okuduğu ifade ediliyor

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Suudi Arabistan'da Hariri'nin cep telefonuna el konuldu ve Lübnan Başbakanlı'ndan istifa ettiğine yönelik beyan zorla okutuldu.

Ajansın aktardığı bilgilere göre, Suudi Arabistan'a Kral Selman ile görüşmesi için çağırılan Saad Hariri'nin telefonuna el konuldu ve istifa beyanı zorla okutuldu.

Daha önce de yabancı medya kaynakları Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da zorla tutulduğunu, hiçbir akrabasının Hariri'ye ulaşamadığını ifade etmişti.

Reuters'ın aktardığı diğer bilgilere göre Suudi Arabistan, Hariri'nin siyasi arenadan çekilmesi gerektiği yönünde bir karar aldı ve bunu uygulamaya soktu.

Ne olmuştu?

Saad Hariri, 4 Kasım tarihinde Suudi Arabistan'dan canlı yayınlanan konuşmasında, bir suikast planı nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu açıklamış ve sonrasında istifa ettiğini söylemişti.

Öte yandan Hariri yaptığı açıklamada İran'ı Arap ülkelerinn işlerine karışmakla suçlamış, Lübnan Hizbullah Hareketi'ne yönelik de eleştirilerde bulunmuştu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise yaptığı açılamada Hariri'nin istifasının kabul edilemez olduğunu, kendisinin Suudi Arabistan'da zorla tutulduğunu ifade etmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ise yaptığı açıklamada, "Başbakan Saad Hariri'nin istifa açıklamasını Suudi Arabistan'da yapması kabul edilemez" ifadelerini kullanmış ve Hariri'nin Lübnan'a dönmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.