'Soros planı' iddiası: Hristiyan kültürünün sonu olacak

'Soros planı' iddiası: Hristiyan kültürünün sonu olacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar asıllı iş adamı George Soros'un, Hristiyan kültürüne son darbeyi vurmayı hedefleyen planları olduğunu söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar asıllı iş adamı George Soros'un, göç aracılığıyla ulusları zayıflatarak Hristiyan kültürüne son darbeyi vurmak istediğini iddia etti.

Başbakan Orban, Budapeşte'de düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, Avrupa'da, Macar hükümetinin de aralarında bulunduğu, ulusal çıkarları ön planda tutan hükümetlerin bertaraf edilmeye çalışıldığını belirtti.

"Soros planını engelleyeceğiz"

Macaristan'ın kendi sınırlarını koruyacağını kaydeden Orban, ulusal çıkarları ön planda tutan hükümetleri bertaraf etmek isteyen 'Soros Planı'nı engelleyeceklerini söyledi.

"Halkları zayıflatmak istiyorlar"

Avrupa'da karar verici tüm forumlarda Soros'un desteklediği kurum ve kuruluşların çok etkili olduğunu savunan Orban, ''Soros'un askerleri, ne yapmamız, ne söylememiz, ne düşünmemiz ve hatta kendimizi nasıl tanımlamamız gerektiğine kendileri karar vermek istiyorlar. Göç, 'Soros Planı' için sadece bir araçtır. Bununla halkları zayıflatıp, Hristiyan kültürüne son darbeyi vurmak istiyor.'' diye konuştu.

"Avrupa'nın güvenliğini tehdit ediyor"

Orban ayrıca, 'Soros Planı'nın, Avrupa'nın güvenliğini ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirterek, bu yüzden Avrupa'da terör eylemlerinin ve suç oranlarının arttığını iddia etti.

"1 milyon sığınmacıyı Soros taşıdı"

Sığınmacı karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti, Macar asıllı iş adamı George Soros'u, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yıllık 1 milyon sığınmacıyı Avrupa'ya taşımakla suçluyor.

Başbakan Orban, Soros için şu ifadeleri kullanmıştı: "Soros, gizli bir şekilde kendi kurumları üzerinden yasa dışı göçe maddi destek veriyor. Soros'un göçmen siyasetine göre, AB'ye her yıl 1 milyon sığınmacı taşınmalı. AB Komisyonu, George Soros ve sivil toplum kuruluşları, Macaristan'ın göçmen düzenlemesine saldırıyor, Macaristan'ın sınırdaki tel örgüyü yıkmasını, hukuki düzenlemeler yapmasını ve yasa dışı göçmenlerin ülkeye girişine izin vermesini istiyorlar."

Macar hükümeti ülke genelinde Soros karşıtı kampanya da başlatmıştı.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.