Kudüs için dünya genelinde eylem çağrısı yapıldı

Kudüs için dünya genelinde eylem çağrısı yapıldı

Uluslararası Kudüs Vakfı, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına karşı cuma günü dünya genelinde eylem düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Uluslararası Kudüs Vakfı, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına karşı cuma günü dünya genelinde eylem yapılması çağrısında bulundu.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına karşı çıkmak için herkesi cuma günü eylem yapmaya davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kudüs'ün Araplar ve tüm Müslümanlar için önemine vurgu yapılan açıklamada, Uluslararası Kudüs Vakfı Başkanı Yasin Hammud'un şu sözlerine yer verildi:

"Kudüs'ün egemenliği Beyaz Saray veya başka birisine değil, Kudüs'ün gerçek sahipleri olan ve Filistin'in bölünmesini asla kabul etmeyen o toprağın evlatlarına aittir."

Hamas'tan dün yapılan açıklamada, "Filistin halkını, tüm grupları ve güçleriyle ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını reddederek, cuma gününü İsrail'e karşı 'öfke günü' ilan etmeye çağırıyoruz." ifadesine yer verilmişti.

Çok sayıda Filistinli grup, dün akşam yayımladıkları ortak açıklamada, Filistin halkına, ABD'nin planına tepki göstererek "kent merkezleri, ABD konsoloslukları ve büyükelçilikler önünde toplanmaları ve eylem yapmaları" yönünde çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.