'Trump'ın Tanrı'nın hükmüne uymasından memnunuz'

'Trump'ın Tanrı'nın hükmüne uymasından memnunuz'

'İnananlar topluluğu olarak biz, Tanrı'nın Emirlerine itaat edersek O’nun düşmanlarımızla ilgileneceğine inanırız'

Amerikan Hristiyanları olarak bizler Trump’ın Kudüs hakkında Tanrı’nın hükmüne uymasından memnunuz

Donald Trump başkanlığı döneminde İncil ile iniltili en etkili icraatına imza atmak üzere. Bu Hristiyan-Yahudi Amerika’nın tekrar “İsrail-Arkanızdayız!” demesi anlamına gelmektedir.

1995 yılında Amerikan kongresi, manevi ve daimi başkenti Kudüs olan İsrail Devletinin 3 bininci yıldönümünün anısına, 104 numaralı Kudüs Büyükelçiliği Kararını ezici çoğunluğun kararı ile onayladı.

Bugün bizler nihayet modern zamanların manevi ve politik olarak en mühim olaylarına şahitlik etmekteyiz. Başkan Donald Trump, Kudüs Büyükelçiliği Yasasının ilk adımının bu hafta yürürlüğe girmesine izin vererek kendi başkanlık döneminin en kutsal ve tarihsel icraatını yapmış olacaktır.

İsrail'deki ve dünyanın dört bir yanındaki birçok Yahudi gibi Hıristiyanlar da, Kral Davud'un Kudüs'ü eski İsrail'in başkenti olarak kurmasını ve ilk ve ikinci tapınakların da bu şehirde onun tarafından kuruluşunu İncil'e dayanarak kabul etmektedirler. Yeni Ahit'te (İncil) Zülküfl ve Yuşa peygamberler ile Havari Yuhanna, bütün İsrailoğulları üçüncü tapınağın yeniden inşasını beklemektedir.

Hıristiyanlar Yahudiler gibi Mesih'in bir gün Davud'un tahtına Kudüs'te oturacağına inanıyor. İslam bile Kudüs'ün Yahudi halkı için manevi önemini kabul etmiştir. Müslüman Yüksek Kurulun yayını olan “Haremi Şerif Kılavuzu (1925 baskısı, sayfa 4), Mescid-i Aksa’dan bahseder ve burasının "Süleyman'ın Tapınağı olduğundan şüphe yoktur" ifadesini kullanır.

'Davut orada Rab'be bir sunak inşa ettiği…. ' Bu alıntı, İncil’in Samuel bölümünde bulunabilir.

Ancak dünya son 3000 yıl içinde değişti? Her gün haberlerde gördüğümüz gibi, Kudüs'teki savaş hala şiddetli.

İncil'e göre, Hıristiyanlar olarak bizler yaratıcının karşısına çıkarılacağız ve İsrail konusunda ve Yahudi kardeşlerimiz için yaptığımız ve yapmadığımız şeylerden sorulacağız. Yahudi kardeşlerimizin bizlere en çok ihtiyaç duydukları bir anda kenarda durup da gerekeni yapmayanların Tanrı karşısında hesap vereceklerini, Uluslar İçin Adalet Talebi Kurumunun küresel başkanlığı sıfatı ile tüm Hıristiyanlara hatırlatmak isterim.

Son on iki yılda, birçok Hıristiyan Kudüs Elçiliği Yasasının yürürlüğe girmesi için Başkan Trump'ı, önceki idareleri ve Kongreyi göreve çağırma girişimlerine aktif bir şekilde angaje olmuştur.

Birçok Arap ülkesi İsrail'le olan ilişkilerini yeniden düşünürken, Suudi ve Mısır hükümetlerinden İsrail'i destekleyen son bir manevra gördük. Bu değişim önemlidir ve Ortadoğu'da İsrail'le kurulan yeni ilişkilerin İsrail'deki birçok Arap'ın görüşlerini değiştirmesine yardımcı olduğunu göstermektedir.

Geçtiğimiz yıl son belgeselim olan “Boycott THIS!” çekimleri esnasında, İsrail’deki Yahudi komşularıyla huzur içinde yaşamak isteyen birçok Hıristiyan ve Müslüman Arap'la röportaj yaptık. Bazı Araplar kameralara, Müslüman bir hükümetten ziyade İsrail hükümeti altında yaşayacaklarını ve özgürlüklerinin güvence altına alınacağını düşündüklerini ifade etti. Bu gerçekler, birçok Hristiyan, Yahudi ve Müslümanın ana akım medyada hiç duymadıkları bir hikayedir.

Başkan Trump sözünün eri bir adamı olduğunu kanıtladığında, kendisinden önceki dört dönemde iktidar olanların politikalarını tersine çevirmek için atılmış bir adım daha atmış olacak. Yahudi- Hıristiyan Amerika Birleşik Devletleri bir kez daha "İsrail–arkanızdayız" diyebilir!

Evanjelikler olarak, İsrail ile olan Tanrı’nın ahdinin hala geçerli olduğuna inanıyoruz. Ahidde, İbrahim, İshak, Yakup ve torunlarının kıyıda gökyüzünde ve kumdaki yıldızlar kadar saygı duyulacağı ve İbrahim'e gösterdiğini tüm toprakların kendisine ve torunlarına sonsuza kadar verdiği belirtilmekte. Bu toprak Kudüs'ü de içermekte.

İnananlar topluluğu olarak biz, Tanrı'nın Emirlerine itaat edersek O’nun düşmanlarımızla ilgileneceğine inanırız. Tehditlerden korkmayacağız. Birçok Hıristiyan bana neden ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını sağlamaya çalıştığımızı sormakta. Ben ise onlara 'ABD'nin' Kudüs'ün kalbinde olduğunu hatırlatıyorum. - elçiliğimiz başka nerede olabilir ki?

Dünya Bağımsız Hristiyan Kiliseler Birliği Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi "Laurie Cardoza – Moore" tarafından kaleme alınan bu yazı Mepa News okurları için tercüme edilmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.