Taliban polis merkezine bomba yüklü araçla girdi

Taliban polis merkezine bomba yüklü araçla girdi

Ülkenin güneyinde düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Ülkenin güneyinde düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandaha iline bağlı Meyvand ilçesinde düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Meyvand ilçesi konumu:

 

En az 8 polis öldü 10'dan fazla yaralı var

Sabah erken saatlerde Meyvand ilçesindeki bir polis merkezinin hedef alındığı bombalı saldırıda en az 8 polis öldü 10'dan fazla polis de yaralandı.

Yerel haber kaynakları polis merkezine yönelik düzenlenen saldırının bomba yüklü Humvee tipi askeri araçla gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

Taliban'dan saldırıyla ilgili açıklama

Taliban'ın sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, olayın sorumluluğunu üstlenirken, düzenlenen saldırıda polis merkezinde güvenlik güçlerinin tümünün öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca yapılan açıklamada saldırıda ölenler arasında Kabil hükümeti özel kuvvet biriminden rütbeli bir ismin de bulunduğu öne sürüldü.

Öte yandan saldırının düzenlendiği polis merkezinde büyük çapda hasar meydana geldi. Hedef alınan yapının büyük bir kısmının yıkıldığını aktaran bölge kaynakları, olası başka saldırılara karşı bölgeye destek güç gönderildiğini ifade ediyor.

Hedef alınan polis merkezine ait, yerel kaynaklarca servis edilen görüntüler:



Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.