Bill Gates: Servetimi çocuklarıma bırakmayacağım!

Bill Gates: Servetimi çocuklarıma bırakmayacağım!

"Bizim paramız en fakirlere yardım etmek için kullanılacak. Çocuklarım da bunu biliyor ve bununla gurur duyuyor"

1987 yılında daha henüz 31 yaşındayken dünyanın en genç milyarderi oldu ancak çocukları yıllar içerisinde neredeyse 100 katına çıkan bu serveti alamayacaklar.

Sosyalmania'nın haberine göre, 1987’de dünyanın en genç milyarderi, 1995 yılında ise 13 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı oldu. Artık 62 yaşında olan Gates‘in günümüzdeki servetinin 90 ile 100 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Ancak Amazon‘un 54 yaşındaki kurucu CEO’su Jeff Bezos, 108 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanını Gates’in elinden aldı.

Bill Gates daha önce servetini çocuklarına bırakmayacağını açıklayarak gündeme gelmişti. Bill ve Melinda Gates, üç çocukları Jennifer, Phoebe ve Rory’ye servet bırakmak yerine, mümkün olan en iyi eğitimi almalarını sağlayacak.

"Çocuklarım bununla gurur duyuyor"

Gates, 2016 yılında miras konusunu şöyle açıklamıştı: “Çocuklarımız harika bir eğitim görecek ve yoksun kalmamaları için biraz paraları olacak. Bu sayede hepsi iyi bir kariyer yapabilecek.”

“Çocuklara çok büyük servetler bırakmak onların yararına değil. Sırf bu nedenle kendi yollarını çizmek, yeni bir şeyler yapmak istemeyebilirler. Bizim paramız en fakirlere yardım etmek için kullanılacak. Çocuklarım da bunu biliyor ve bununla gurur duyuyor.”

Gates, çocuklarının da kendi servetlerini inşa etmesin istiyor. Babaları bunu daha önce başararak, onlara iyi bir örnek teşkil ediyor

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.