Papa'ya rehine mesajı: Avrupalı olmayanların hayatı önemsenmiyor

Papa'ya rehine mesajı: Avrupalı olmayanların hayatı önemsenmiyor

Mali'de faaliyet gösteren el Kaide oluşumu, elinde tuttuğu Kolombiyalı rahibenin görüntülerini paylaştı.

Mali’de faaliyet  gösteren El Kaide'ye bağlı  Nusret El İslam ve Muslimin Cemaati adlı grubun medya kuruluşu El İzze, son yayınladığı videoda geçtiğimiz yıl ülkenin güneyindeki Sikasso bölgesinde alıkonulan Kolombiyalı rahibe Gloria Cecilia Narvaez’in görüntülerine yer verdi.

"Birinci dünyadan olmadığı için önemsenmiyor"

Video “dört bir tarafındaki Hristiyanların yeni yılı kutladıkları ancak Kolombiyalı rahibenin bu yeni yılı ailesinden uzakta kutluyor olduğu” ifadesiyle başlıyor. Doğrudan Papa Francis’e hitap edilen bu bölümde İngilizce konuşan konuşmacı, “rahibenin halen mahkum bulunduğu zira onun ‘birinci dünya ülkelerinden olmadığını’ ve bu nedenle Katolik kilisesinin onu umursamadığını” ifade ediyor. Bilindiği gibi grup tarafından alıkonulan birçok Batılı rehine hükümetlerinin grupla fidye konusunda anlaşması sonucu serbest bırakılmıştı. Grup bu ifade ile Batılı hükümetlerin ve Katolik kilisesinin, Afrika ve Güney Amerika gibi ülkelerden gelen kişilerin hayatlarını önemsemediğini öne sürmekte. Daha sonra Kolombiyalı rahibe, Papa Francis’e hitap ederek şunları söylüyor: “Sizden benim özgürlüğüme kavuşmama yardım etmenizi, imkansızı yaparak beni serbest bırakmanızı istiyorum.” İfadelerinin sonunda rehin tutulan rahibe, Kolombiya'daki ailesinden de kendisinin serbest bırakılmasına yardımda bulunmalarını talep ediyor.

 

El Kaide bağlantılı grup, rehinenin ailesine rehinenin serbest bırakılması sürecinde emperyalist güçlerle çalışılmaması, bunun yerine yardım faaliyetleri yürüten gruplarla çalışılması gerektiğini ifade ediyor. Birçok Batılı rehine, Gift of the Givers adlı kuruluş benzeri hayır kuruluşları aracılığıyla fidye karşılığında serbest bırakılmıştı.

Misyonerlikle suçlanıyor

Kolombiyalı Rehine en son 2017 yılının Temmuz ayında yayınlanan bir videoda görülmüştü. Rahibe Narvaez, “Hıristiyanlığı yayarak Mali’de haçlılara destek olmakla” suçlanmıştı. El kaide'ye bağlı grup bölgede alıkoyduğu rehineler karşılığında yüklü miktarda fidyeler alıyor. Videoda da belirtildiği üzere sekiz rehine daha önce grup tarafından serbest bırakılmıştı. Her ne kadar Batılı hükümetler bu rehinelerin serbest bırakılması karşılığında fidye ödendiğini kabul etmese de, bağımsız kaynaklar gruba yüklü miktarda fidyeler ödendiğini açıklamıştı.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.